Uncategorised

ISMO ALANGON NELJÄKYMMENTÄ LAULUJEN VUOTTA -JUHLAKONSERTIT TAVASTIALLA SIIRTYVÄT VUODELLA ETEENPÄIN

60-vuotissyntymäpäivää juhlistetaan Ylen suorassa lähetyksessä 12. marraskuuta 2020 Tavastialta lähetettävän soolokonsertin merkeissä

Ismo Alangon Neljäkymmentä laulujen vuotta -konsertit siirtyvät ensi vuoteen vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Suomalaisen musiikin kenttää elinvoimaisella ja rohkealla tavalla uudistaneen artistin ansioitunutta uraa syväluotaava konserttisarja toteutuu Helsingin Tavastialla 10.-20. marraskuuta 2021. Ostetut pääsyliput käyvät tapahtumiin sellaisenaan. Mikäli uusi päivämäärä ei käy, liput voi palauttaa ostopaikkaan sunnuntaihin 6. joulukuuta 2020 mennessä. Jo loppuunvarattujen keikkojen osalta lipunpalautuksista mahdollisesti vapautuvat liput tulevat myyntiin maanantaina 7. joulukuuta klo 9 alkaen. Muiden keikkojen lipunmyynti on parhaillaan käynnissä Tiketissä.

Siirrosta huolimatta Ismo Alanko esiintyy Tavastialla ilman yleisöä syntymäpäivänään jo tänä vuonna. Yle Areena ja TV2 esittävät soolokonsertin suorana Tavastialta torstaina 12. marraskuuta 2020 klo 21 alkaen. Alangon 60-vuotispäivänä toteutuvan konsertin lisäksi Yle on toteuttanut artistin uraa 40 vuoden ajalta luotaavan dokumentin Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on? Laura Joutsin ohjaama dokumentti julkaistaan Yle Areenaan sunnuntaina 8. marraskuuta 2020.

Jotta Neljäkymmentä laulujen vuotta -konserttien alkuperäinen runko ja viikonpäivät säilyvät mahdollisimman hyvin ennallaan, yhdistetään konserttisarjan avaavat ”Kun Suomi putos puusta” ja ”Hallanvaara” -albumien ympärille rakennetut kaksi keikkaa yhdeksi illaksi. Kummalle tahansa alkuperäisistä esityspäivistä ostetut liput samoin kuin sarjaliput kelpaavat sellaisinaan uudelle päivämäärälle. 12 vuoden välein julkaistut albumit kuullaan keskiviikkona 12. marraskuuta. Molemmat levykokonaisuudet on tarkoitus esittää mahdollisimman tarkasti kappaleiden alkuperäisten versioiden henkeä kunnioittaen. Konsertissa soittaa 11-henkinen orkesteri, jonka kokoonpanoon kuuluu perusbändin lisäksi mm. jousikvartetti ja puhallinsektio. Hallanvaaran sovitukset on tälle kokoonpanolle sopiviksi kirjoittanut Samuli Laiho, joka myös johtaa orkesteria ensimmäisellä puoliajalla. Väliajan jälkeen puikkoihin hyppää Ahti Marja-Aho, joka myös on myös sovittanut suuren osan ”Kun Suomi putos puusta” -levyn alkuperäisestä materiaalista.

Synttäribileet-keikka toteutuu ensi vuonna torstaina 11. marraskuuta, jolloin juhlitaan Alangon viimeistä päivää 60-vuotiaana. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti artisti esiintyy niin nykyisen bändinsä Joakim Berghällin, Jussi Jaakonahon, Mikko Mäkelän, Juho Viljasen ja Niko Votkinin kuin pitkäaikaisten, yllätysvieraina nähtävien ystäviensä kanssa. ”Synttäribileisiin on tulossa vierailemaan suuri joukko eri vuosikymmenten aikana kanssani musisoineita ystäviäni. Vaikka varsinaisena juhlapäivänä tänä vuonna emme voi juhlia porukalla, 11.11.2021 bailataan yhdessä kuin viimeistä päivää”, lupaa Alanko.

Synttäribileitä seuraa 12.-13. marraskuuta Ismo Alanko Säätiö: ”Pulu”-konsertit, jolloin bileisiin liittyvät Jussi Kinnunen, Samuli Laiho, Teho Majamäki, Kimmo Pohjonen sekä Marko Timonen. Sama kokoonpano teki myös ”Sisäinen solarium” -albumin, jolta on niin ikään luvassa parhaita paloja. Yleisöllä on mahdollista yllättyä ja kuulla melkein mitä vaan tiistaina 16. marraskuuta, kun vuorossa on viime vuosina Suomen konserttisalit loppuunmyynyt sekä artistin että yleisön aseista riisuva ainutlaatuisen intiimi ja yllätyksellinen Ismo Alanko Yksin -ilta, joka on ensimmäinen laatuaan yli kahteen vuoteen. Konsertin visuaaliseen ilmeeseen kuuluvat myös Johanna Sipilän maalauksista koostuvat taustaprojisoinnit.

Seuraavana iltana 17. marraskuuta keskiöön nousee ”Blanco Spirituals” ja ”Onnellisuus” -albumit julkaissut Ismo Alanko Teholla. Keikalla on mukana myös laajennettu kokoonpano Teho-osasto, jossa soittavat Teho Majamäki, Jarno Karjalainen, Timo Kämäräinen ja Olli Krogerus. Koska Kämäräinen ja Karjalainen soittivat myös Säätiön ”Minä ja Pojat” ja ”Ruuhkainen taivas” -levyjen kokoonpanossa, on syytä odottaa iloisia yllätyksiä myös tuolta aikakaudelta.

Koneellisemman ”Jäätyneitä lauluja” -pitkäsoiton vuoro on 18. marraskuuta, jolloin teoksen luoneen alkuperäisen kolmikon eli Alangon, Riku Mattilan ja Mitron seuraksi liittyvät uuden sukupolven elektronisen musiikin taitajat Alpo Nummelin (Ruusut, Chisu, SANNI) ja Artturi Taira (Pariisin Kevät, Rubik) loihtien ilmoille albumista 2020-luvulle päivitetyn version.

Häikäisevän monipuolisen uran tehneen Ismo Alangon artistiuran harvinaisuuksia esittelevä konsertti toteutuu perjantaina 19. marraskuuta. Nykyisen yhtyeen kanssa esitettävä Harvoin kuultua 1980-2020 on siis nimensä veroinen. Konserttisarjan huipentava Suurimmat ja kauneimmat 1980-2020 koetaan lauantaina 20. marraskuuta yhdessä nykykokoonpanon kanssa.

ISMO ALANKO – NELJÄKYMMENTÄ LAULUJEN VUOTTA

10.11. Kun Suomi putos puusta & Hallanvaara
– Orkesteria johtavat Ahti Marja-Aho & Samuli Laiho LOPPUUNVARATTU
11.11. Synttäribileet
– Joakim Berghäll, Jussi Jaakonaho, Mikko Mäkelä, Juho Viljanen, Niko Votkin sekä yllätysvieraita LOPPUUNVARATTU
12.-13.11. Ismo Alanko Säätiö: Pulu LOPPUUNVARATTU
– Jussi Kinnunen, Samuli Laiho, Teho Majamäki, Kimmo Pohjonen, Marko Timonen
16.11. Ismo Alanko Yksin
17.11. Ismo Alanko Teholla
– mukana myös Teho-osasto: Teho Majamäki, Jarno Karjalainen, Timo Kämäräinen, Olli Krogerus
18.11. Jäätyneitä lauluja
– Riku Mattila, Mitro, Alpo Nummelin, Artturi Taira
19.11. Harvoin kuultua 1980-2020
– Joakim Berghäll, Jussi Jaakonaho, Mikko Mäkelä, Juho Viljanen, Niko Votkin LOPPUUNVARATTU
20.11. Suurimmat ja kauneimmat 1980-2020
– Joakim Berghäll, Jussi Jaakonaho, Mikko Mäkelä, Juho Viljanen, Niko Votkin LOPPUUNVARATTU

LIPUT:
49 EUR / ilta, ennakkoon Tiketistä

Kaikki eri teemaillat sisältävä 8 konsertin sarjalippu: LOPPUUNMYYTY
Ostettujen lippujen palautus ostopaikkaan su 6.12.2020 mennessä.