Uncategorised

YKSIN AINA KAUNIHIMPI – ISMO ALANGON YKSIN-KIERTUEESTA JULKAISTIIN LIVELEVY, KONSERTIT JATKUVAT SYKSYLLÄ

”Lavalla yksin oleminen edustaa täydellistä vapautta ja täydellistä vastuuta. Yleisö pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä kusessa olevaa artistia, joka kompuroi ylös lietteen seasta, ja heittäytyy seuraavassa hetkessä hurmoksen vietäväksi hymy huulillaan. Soolokeikat ovat nykyaikaista runonlaulantaa: laulut soivat sellaisina kuin ne ovat syntyneet, ja riisutuissa versioissa tekstit nousevat väkevästi esiin. Kun lavalla ovat vain laulaja ja hänen laulunsa, olemme olennaisen äärellä.” -Ismo Alanko

Viime maalis-huhtikuussa Ismo Alanko kiersi Suomea, niinkuin oli tehnyt kymmeniä kertoja aiemminkin. Tämänkertaisen rundin teki kuitenkin poikkeukselliseksi keikkapaikat – listalta loistivat poissaolollaan isot kaupungit ja legendaariset rock-klubit, ja tilalla olivat harvemmin jos koskaan isojen artistien kiertuekalentereissa esiintyvät paikat kuten Isokyrö, Toholampi, Suomussalmi ja Ivalo. Mitä ihmettä?

”Edellisen albumini julkaisun jälkeen olin rundannut ympäri Suomea bändini kanssa ja kolunnut periaatteessa kaikki mahdolliset klubit ja konserttisalit. Halusin kuitenkin jatkaa keikkailua, ja esiintyä myös paikoissa, jonne ei isolla kokoonpanolla ole mahdollista mennä. Niinpä päätin ottaa kitaran kainaloon ja lähteä esiintymään paikkoihin, joissa en ole koskaan tai pitkään aikaan käynyt. Halusin esittää laulujani tällä kertaa yksin ja riisuttuina. Eli sellaisina kuin ne ovat syntyneetkin”, Ismo kertoo.

Ismo esitti keikoilla biisejä, joita mieleen tuli ja jotka tuntuivat sopivan juuri sillä hetkellä omaan ja yleisön tunnelmaan. Biisilistoja ei ollut, ja välillä saatiin kuulla myös yleisön toivekappaleita. ”Joissain paikoissa toiveita tuli vähemmän, joissain taas enemmän. Muutaman kerran uskaltauduin tarttumaan yleisön pyynnöstä biiseihin, joita en ollut edes treenannut, mutta kai nekin tuli jotenkuten räpiköityä läpi”, Ismo nauraa.

Keikoilla kyseltiin useaan otteeseen olisiko näitä riisuttuja versioita mahdollista kuulla joskus myös levyllä. Ismolla olikin jo pitkään muhinut ajatus levystä, jossa mukana on vain mies, kitara ja piano. Koska nämä liveversiot tuntuivat toimivilta, päätettiin kiertueen viimeinen keikka tallentaa mahdollista levyä varten. Helsingin Vanha Ylioppilastalo oli itsestäänselvä valinta äänityspaikaksi.

”Vanha on ollut todella merkittävä paikka mulle ihan urani alusta lähtien. Hassisen Kone esiintyi siellä jo ennen ensimmäistä levyään ja Siekkareille Vanha oli oma kotikenttä, jossa toteutimme aina kaikenlaisia villejä performansseja. Siellä saattoi valmistella jotain yksittäistä esitystä useamman päivän ajan, mikä ei muissa keikkapaikoissa onnistunut. Oli hienoa palata paikkaan, josta on näin paljon hyviä muistoja vuosien varrelta, ja jota ei ole olemassa enää samanlaisena kuin silloin ennen”, Ismo kertoo.

Ismo Alanko Yksin Vanhalla –albumi (CD / 2LP) julkaistaan tänään 1.9.2017 Fullsteam Recordsin ja Sony Musicin yhteistyönä.

ISMO ALANKO YKSIN 2017

15.9. Espoo, Sellosali LOPPUUNMYYTY!
16.9. Rauma, Rauma-Sali 
17.9. Lohja, Laurentius-Sali 
21.9. Oulu, Kaupungin teatteri, suuri näyttämö
22.9. Raahe, Raahesali 
23.9. Kaustinen, Kaustinen-Sali 
24.9. Pieksämäki, Poleeni
29.9. Hyvinkää, Hyvinkääsali 
30.9. Lappeenranta, Lappeenranta-Sali 
6.10. Turku, Logomo 
7.10. Helsinki, Savoy teatteri 
8.10. Tampere, Pakkahuone (istumakatsomo) 
13.10. Lahti, Sibeliustalo 
14.10. Mikkeli, Mikaeli 
15.10. Jyväskylä, Kaupunginteatteri, suuri näyttämö 
19.10. Tuusula, Krapin paja LOPPUUNMYYTY!
21.10. Salo, Kiva
22.10. Pori, Porin Teatteri 
27.10. Kuopio, Musiikkikeskus 
28.10. Helsinki, Konepaja Bruno (istumakatsomo)