Uncategorised

Uusi albumi Minä halusin olla niin kuin Beethoven julkaistiin perjantaina 17. toukokuuta

“Minä teen kappaleeni musiikkini suurimmalle fanille ja armottomimmalle kriitikolle – itselleni. Yritän täyttää aukkoa maailmassa, tehdä sitä musiikkia, jota tästä maailmasta puuttuu. Sellaista musiikkia, jota unelmoin kuulevani.” – Ismo Alanko

Albumin pääsee kuuntelemaan täältä:
https://lnk.to/IsmoAlanko-Mina-halusin-olla-niin-kuin–Beethoven
 

Suomalaisen rockin legenda Ismo Alanko julkaisi Minä halusin olla niin kuin Beethoven -nimisen uuden albumin perjantaina 17. toukokuuta. Levyn ensimmäinen maistiainen, ronskisti rokkaava ja isolla pensselillä maalaava Voi ei!  julkaistiin maaliskuussa ja toinen singlelohkaisu, omakohtaisen tarinan rappioromantiikan ihannoinnista ja sen seurauksista kertova Nuorena nukkuneet ilmestyi juuri levyn alla perjantaina 10. toukokuuta. 

Levyn tuotannosta vastaavat Ismon pitkäaikainen yhteistyökumppani ja TaiteilijaelämääIrti ja Onnellisuus-albumit tuottanut Riku Mattila sekä Pariisin Kevät-yhtyeestä tuttu ja Ismon edellisen Ismo Kullervo Alanko-albumin tuottanut Artturi Taira

Albumilla soittavat Ismo Alanko (laulu, kitarat, basso, syntetisaattorit), Apocalyptica-yhtyeestä tuttu Mikko Sirén (rummut) sekä Artturi Taira (ohjelmointi, syntetisaattorit, taustalaulu).

Minä halusin olla niin kuin Beethoven on täynnä vapautuneita, toinen toistaan tarttuvampia ralleja. Se on yleisilmeeltään pöhköä modernia rokkia, jota voi tanssia tippa linssissä tai vino hymy huulessa. Tämä keväinen adrenaliiniryöppy pitää sisällään kirpeää poppia, reipasta punk-asennetta, kuolemaahalveksuvaa rokkausta ja kaunista tunnelmointia. Olen päästänyt sisäiset demonini kirmailemaan kevätlaitumille nutipäitten ja pikkupirujen kanssa. Sieltä ne huutelevat hämmentyneitä kommenttejaan maailmasta vuosimallia 2019”, Ismo kuvailee.

Levyn kansikuvan kipsivesistosta varten istuin mallina tuntikausia useita kertoja vuonna 1967 kuvanveistäjä Veikko Jalavan atejeessa Joensuussa. Seitsenvuotiaalle ei ollut helppoa pysytellä paikoillaan niin pitkiä aikoja, mutta onneksi selviydyin tehtävästä. Sen verran ytimekkäästi veistos sopii levyn nimeen ja teemaan.”

Levyn julkaisun jälkeen Ismo lähtee parikymmentä keikkaa kattavalle kesäkiertueelle, joka etenee seuraavasti:

07.06. Lahti, Mössö
08.06. Helsinki, Sideways
14.06. Turku, Kesärauha festivaali
15.06. Tuulos, Kapakanmäki
27.06. Seinäjoki, Provinssi
28.06. Himos, Iskelmäfestivaali
29.06. Punkaharju, Tuunaansaaren luolasto
01.07. Kuopio, Viinijuhlat
05.07. Hämeenlinna, Wanaja
06.07. Joensuu, Ilovaarirock
06.07. Kajaani, Kajaanihalli
11.07. Jyväskylä, Suomipop Festivaali
12.07. Oulu, Suomipop Festivaali
19.07. Tampere, Tammerfest
25.07. Valkeakoski, Työväen Musiikkitapahtuma
26.07. Kuopio, Rockcock
02.08. Naantali, Kaivohuone
03.08. Pori, Porispere
09.08. Laukaa, Satamafestivaali